Leverings- en garantievoorwaarden

Kwaliteit is voor Romazo Professionals in Zonwering erg belangrijk. Daarom zijn er in overleg met de Consumentenbond leveringsvoorwaarden opgesteld. Deze regelen ook de garantie op het product dat wordt aanschaft.


Lees hier de uitgebreide garantie voorwaarden
Lees hier de verlengde garantie en aanbetalingsgarantie

Voorbeeld garantiecertificaat

Romazo garantiecertificaat

Alle leden van Romazo Professionals leveren hun producten onder de Romazo Garantieregeling. Bij de oplevering van de zonwering ontvangt de klant het garantiecertificaat. Dit betekent dat hij/zij zeker van kan zijn dat de oplevering voldoet aan de overeenkomst die met het lid gesloten is. De precieze garantievoorwaarden zijn te lezen op het certificaat, maar over het algemeen gelden de volgende garantieperioden:

  • (Op)levering 6 maanden
  • Buitenzonwering, rolluiken, rolhekken, terrasoverkappingen en garagedeuren minstens 2 jaar
  • Binnenzonwering en raamdecoratie minstens 1 jaar
  • Motorische gedeelten minstens 2 jaar

5 jaar garantie

Deze garantie geldt uitsluitend voor buitenzonwering, terrasoverkappingen en garagedeuren indien deze zijn geleverd door een bij Romazo Fabrikanten aangesloten fabrikant. Indien het product is geleverd door een bedrijf dat niet is aangesloten bij Romazo Fabrikanten dan geldt de standaard garantietermijn van twee jaar. De fabrikanten die bij Romazo zijn aangesloten vindt u onder de button “overzicht Romazo Fabrikanten”. Voor raamdecoratie, binnenzonwering, handzenders, tijdklokken en zon/windautomaten geldt voortaan twee jaar garantie , weer onder dezelfde voorwaarde dat het product geleverd is door lid van Romazo Fabrikanten. Indien het product is geleverd door een bedrijf dat niet is aangesloten bij Romazo Fabrikanten dan geldt de standaard garantietermijn van één jaar.

Professionele Installatie

Het spreekt voor zich dat iemand die bij een Romazo Garant vakhandelaar koopt ook mag rekenen op een professionele manier van installatie van uw zonweringproduct. Professionele montage is een vak. Het Romazo Garant label wil ook zeggen dat er met ervaren en opgeleide monteurs wordt gewerkt.

Zekerheid van levering en installatie

Een klant van een bij Romazo Garant aangesloten bedrijf moet ervan op aan kunnen dat hij of zij bij een betrouwbaar bedrijf koopt dat haar verplichtingen na zal komen. Datzelfde geldt als het bedrijf om een aanbetaling vraagt. Romazo heeft in de aanvullende garantievoorwaarden een clausule opgenomen waarbij een klant indien een Romazo lid onverhoopt failliet mocht gaan, de klant dit geld niet kwijt is (maximaal 20% aanbetaling van het totale aankoopbedrag). Het aanbetaalde bedrag zal niet in contanten worden teruggestort maar het kan verrekend worden met een nieuwe aankoop bij een ander bij Romazo Garant aangesloten bedrijf. De verdere details vindt u in de uitgebreide leverings- en garantievoorwaarden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In onze maatschappij is dit thema belangrijk geworden. Voor Romazo Garant bedrijven is dit een serieuze zaak. Het goed omgaan met mens, milieu en natuur zijn vanzelfsprekend geworden. Het gaat hierbij om vele aspecten zoals het op een verantwoorde manier afvoeren van oude en restmaterialen, veilig werken, energiebesparende maatregelen etc.

100% Tevredenheidsgarantie

Op het moment dat een product gemonteerd en werkend wordt opgeleverd zult u als klant 100% tevreden moeten zijn met het resultaat. Degene die de oplevering verricht zal met u in het kort het opleverdocument doornemen, het product nalopen, demonstreren, wijzen op eventuele risico’s en de bijbehorende documentatie achterlaten. U tekent het document als teken dat U inderdaad tevreden bent. Mocht er onverhoopt nog iets ontbreken dan tekent u dat aan op het opleverdocument zodat dit snel opgelost kan worden.