Bouwen en verbouwen staat vandaag sterk onder invloed van klimaat opwarming en de noodzaak aan efficiënt energiegebruik. Maar aangezien we 90% van ons dagelijks leven verblijven in gebouwen moeten deze ons het jaar door evengoed een gezond leef comfort bieden. Bouwprofessionelen en aannemers gaan daarom op zoek naar slimme duurzame oplossingen.  

Dynamische (beweegbare)  zonwering draagt zorg voor de energiebalans van de ramen die een zwakke schakel zijn in de gebouwenschil. Zonwering is een bij uitstek slimme en groene technische oplossing voor zon- en daglichtbeheersing in woningen en gebouwen.

Om de voordelen van zonwering en rolluiken correct toe te lichten heeft Romazo in samenwerking met ES-SO, de Europese branchevereniging voor rolluiken, markiezen en zonwering, een website ter beschikking gesteld;  zie https://www.smartsolarshading.com/en (binnenkort ook vertaald naar het Nederlands). Deze website evolueert mee met de stand van de techniek en  vormt ook de basis van de opleidingen van de ES-SO Academy.

ES-SO Academy: opleidingen door heel Europa voor zonwering professionelen.

Competentie en deskundigheid van de zonwering professionelen staan borg om samen  met de consument/klant een kwalitatieve op maat gebalanceerde zonwering oplossing te vinden die tegelijk energiebesparend en CO2 vriendelijk is.  

De ES-SO Academy biedt  in samenwerking met de nationale ledenverenigingen voor bedrijven de volgende professionele opleidingen aan:

  • Smart solar shading advisor: opleiding van een dag afgerond met een test. Deze opleiding richt zich tot verkopers van zonwering en rolluiken en die adviseur is van de consument.
  • Smart solar shading expert: tweedaagse  opleiding afgerond met een examen, gericht op fabrikanten en dealers die projecten doen en adviseurs van consumenten.

De professionelen die  succesvol de opleiding hebben gevolgd behalen het ES-SO certificaat dat 5 jaar geldig is.  Bedrijven die afgestudeerde medewerkers smart solar shading advisor/expert in dienst hebben krijgen van ES-SO het recht om het  beschermd kwaliteitsmerk “smart solar shading te “ gebruiken.

Veel leden van Romazo Professional hebben de Smart Solar Shading Advisor cursus al gevolgd en zijn uitstekend in staat om te adviseren in het kader van Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG).

Bedrijven die interesse hebben om hun personeel op te leiden als smart solar shading advisor/expert nemen contact op met info@romazo.nl