Slimme zonwering voor slimme gebouwen - Bouwen en verbouwen staat vandaag sterk onder invloed van klimaat opwarming en de noodzaak aan efficiënt energiegebruik. Maar aangezien we 90% van ons dagelijks leven in gebouwen doorbrengen moeten deze ons het gehele jaar een gezond leef comfort bieden. Bouwprofessionelen en architecten gaan daarom op zoek naar slimme duurzame oplossingen.  

Dynamische (beweegbare) zonwering draagt zorg voor de energiebalans van ramen, die een zwakke schakel zijn in de gebouwenschil. Zonwering is een bij uitstek slimme groene  en technische oplossing voor zon- en daglichtbeheersing in woningen en gebouwen. 

Om de voordelen van zonwering en rolluiken correct toe te lichten heeft Romazo min samenwerking met ES-SO, de Europese vakvereniging voor zonwering en rolluiken, een website ter beschikking gesteld;  zie  https://www.smartsolarshading.com/en . Deze website evolueert mee met de stand van de techniek en vormt ook de basis van de opleidingen van Romazo en de ES-SO Academy.

Veel leden van Romazo Professional hebben de Smart Solar Shading Advisor cursus al gevolgd en zijn uitstekend in staat om te adviseren in het kader van Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG).